festdag.com

En skikkelig feststemt side – opplev festen!

Den perfekte Halloweenfesten!

HalloweenDu har kanskje vært på en Halloweenfest og tenkt at dette kunne du ha gjort bedre selv. Hvis du ønsker å lage den perfekte Halloweenfesten skal du nå få noen gode tips herfra, og vi tipper at noen hadde du ikke kommet frem til helt på egenhånd. Dette er din guide til den perfekte Halloweenfesten!

En Halloweenfest skal være så nærme selve Halloween som mulig og faller dagen på en ukedag bør du velge helgen før eller etter. En Halloweenfest midt i uka passer sjelden bra, ikke fordi festen blir dårlig i seg selv, men husk at gjestene dine skal på jobb og kanskje har andre planer. Dagen bør bestemmes så tidlig som mulig, slik at invitasjonene også kommer ut tidlig. På denne måten får du gjestene til å forberede seg godt og får barnevakt og andre viktige detaljer på plass. Det viktigste er at så mange som mulig av de inviterte faktisk kommer på festen din.

Invitasjoner som skaper oppmerksomhet

Ingenting slår en god invitasjon. Først blir man positivt overrasket av at noen har sendt akkurat deg en invitasjon og ønsker at du kommer på festen, men når man også etter hvert ser at det har blitt brukt tid på å lage en flott invitasjon, vil dette også skape større forventninger til festen. Alle tema-fester bør ha en spesiell og personlig invitasjon, spesielt til en Halloweenfest. Her må du huske å skrive hvor festen er, gjerne adresse hvis noen skal ta taxi, når festen starter og om kostyme er obligatorisk eller ikke. Mange velger å la denne være åpen, men vær gjerne tøff nok til å skrive at dette er noe alle må være med på og at kostyme og utkledning er obligatorisk. Hvis du ønsker at dette skal være en spleisefest, så skriv dette. Det at alle tar med seg en rett å spise og som deles mellom festdeltakerne har blitt både populært og veldig vanlig. Hvis du velger å stå for maten selv skriver du dette, slik at alle har noe å glede seg til og ikke spiser rett før de drar til din fest. Ønsker du å arrangere en kostyme-konkurranse må dette stå på invitasjonen, da vil alle deltakerne gjøre en ekstra innsats når de skal pynte seg. Drikke er det få som står for hvis antallet er høyt, så skriv også at alle bør ta med seg eget drikke for kvelden. Som du skjønner, invitasjonen er starten på festen!

Gjestelisten

Når du så har laget invitasjonen begynner du også å få på plass hvor mange du kunne tenke deg kom og hvem som kommer til en slik fest du ønsker å lage. Gjerne snakk med de du er i tvil om kommer eller ikke, før du setter dem på gjestelisten. Er dette en fest de kommer til å like? Be de du vet kommer til å elske en skikkelig halloweenfest og bestem deg også om de kan ta med seg sine venner. Dette kan enkelt skrives på invitasjonen når du har gjort gjestelisten klar også, for det er alltid morsomt å bli kjent med nye mennesker også, er det ikke?

Menyen – Enkel eller skummel?

party-foodHvis du ønsker å lage maten selv er det morsomt om du lager en meny på innbydelsen. En meny kan bestå av alt fra velkomstdrink til annen fingermat, men kall gjerne opp rettene du lager til noe som passer til Halloween. Gjør om velkomstdrinken til «heksebrygg» og fingermaten til zombie-scampi og skumle kyllinglår. Bruk kreativiteten din her, for vi tipper du har masse ideer til herlige halloween-navn på matrettene. Som oftest er det smart å lage tapas-retter til en halloween-fest, hvor alle finner noe de liker.

Dekorering av huset

Da har vi kommet så langt at invitasjonene er klare, gjestelisten er skrevet ned og menyen er på plass. Det betyr at du er klar til å sende ut invitasjonene og vente på svar. Mange velger å ha en svarfrist om folk kommer, spesielt hvis de ber inn til egen mat. Dette vil gjøre forberedelsene inne i huset eller leiligheten mye enklere, men også innkjøp av matvarer. Når invitasjonene endelig er sendt ut kan du starte planleggingen av dekoreringen, for det er nå du skal skape halloween-stemning. La gjestene bli skremt allerede ved ankomst!


Privacy Policy