festdag.com

En skikkelig feststemt side – opplev festen!

Fest med måte

champagneAlle fortjener å ta seg en fest eller feiring en gang iblant. Det ingen fortjener er å våkne opp dagen etter, i dårlig form etter å ha mistet kontrollen over både inntak av mat og drikke.

Det å planlegge festen slik at alle husker den etterpå, er en kunst i seg selv. For noen kan festen gå langt over styr. Ikke at man planla det slik, men fordi man mistet kontrollen. Derfor er det å planlegge en god fest, og viktig å holde seg til denne planen. Eller i verste fall justere etter hvert, slik at ingen mister kontrollen. Dette er ikke lett, men like viktig om det bare er et middagsselskap eller en noe mer avslappet samling med venner.

Velge tema

Uansett om man har invitert til en samling hvor drikke er i fokus eller en intim middag med venner er det å velge et tema for kvelden alltid spennende og et virkemiddel som gjør at de besøkende husker festen. Start allerede med å gi en innføring i temaet i innbydelsen, ved å piffe opp en epost eller en SMS. Skriv gjerne en morsom SMS før ankomst, slik at man skaper forventninger hos gjestene. Om temaet bare er en får-i-kål fest eller et større Hawaii-tema, spiller ingen rolle. Sett gjestene dine i riktig stemning, slik at de gleder seg. Noen velger til og med å sende oppdateringer gjennom dagen, med tips for kvelden eller små ordtak.

Mange gode grunner til å feire

Det finnes utallige gode grunner til å feire noe og be sammen venner til fest eller kos. Det kan være at en god venn har fått tilbake ekstra mye på skatten eller at noen har fått ny jobb. Det behøver ikke alltid å være bursdag for å be inn til fest. Faktisk kan en viktig fotballkamp på TV være nok. Start da i så fall med middag før kampen begynner, slik at gjestene føler at de har hatt en helkveld. Hvis man har med seg partnerne også, så må dette også planlegges. Ikke alle er like interessert i fotball. En slik fest behøver ikke alltid å koste så mye, så hva med en spleisefest, hvor noen har med seg en rett hver? Dette gir mye mat og godt drikke samtidig som alle får noe på bordet de liker selv.

Økonomistyring

Det å holde seg til et budsjett før man skal arrangere en fest er viktig. Ikke alle er like flinke til dette, for har man kjøpt inn mye drikke, er det ofte slik at også gjestene har med drikke i tillegg. Da kan man raskt miste kontrollen. Hold deg derfor til budsjettet. Dette kan sammenlignes med å spille kasino på nett, hvor man har 500 kroner å sette inn, men taper og setter inn nye 500 kroner etter kort tid. Da bør man vente til man har råd til å spille igjen. Slik er det å handle inn til fest også. Det behøver ikke å koste all verden. Igjen kommer dette til planlegging. Noter og skriv ned det du tenker om festen, og tilpass dette til hva du har å rutte med.

Når skal festen avsluttes?

Hvis man arrangerer en bursdagslunsj på jobben, hva er vel vanskeligere enn å få folk tilbake til arbeidsplassene sine? Alle fester må en gang ta slutt, dette gjelder også hvis du har bedt gjester hjem til deg. For noen kan det være vanskelig å si at nå er festen over, men et enkelt tiltak man kan foreta her er rett og slett å senke musikken, slik at folk skjønner selv at nå er festen over. Det kommer alltids en dag i morgen også, og da gjelder det å være klar for en ny dag på best mulig måte. I innbydelsen kan du også sette tidspunktet for når festen skal være over, slik at gjestene kan følge med på klokka selv. Da er det heller ikke flaut å si at nå er det midnatt og festen er dessverre over.


Privacy Policy