festdag.com

En skikkelig feststemt side – opplev festen!

Konfirmasjonsdagen

KonfirmasjonNå har dagen kommet, og guttungen har vært og gått sin kanossogang i kirka for å bli voksen. Du har pakka konvolutten med en saftig slant med kontanter – kun til å bruke på fornuftige ting, selvfølgelig! Og kona løper rundt i huset og sjekker de siste tingene før gjestene kommer. Dere går gjennom sjekklista, her finner dere alt fra gjesters matallergier til pris på fotograf. Maten er på vei, og det eneste som gjenstår er broren din som skulle kjøre guttungen din fra fotografen og hjem.

Tiden de siste ukene har gått med til mye planlegging. I dag faller brikkene på plass, og du kan endelig slappe av i 20 minutter før alle gjester og cateringfolk kommer strebende inn døra. Du trekker frem telefonen, blar litt i nettavisa og finner alle de samme nyhetene som sist. Du kommer innpå en Mr Green anmeldelse, og finner at de har fått en masse nye spill – deriblant ett som er basert på din favorittdetektiv: Sherlock Holmes. 221B Baker Street – hvem husker vel ikke den adressen fra de “gode, gamle dagene”? Dagen kommer kanskje ikke til å bli så lang som du fryktet – underholdning i lommeformat er riktig så praktisk siden det er umulig å finne et rolig hjørne for å se TV-kampen, selv om du er sikker på at favorittlaget kommer til å skåre stort. Kanskje dette likevel er din lykkedag, kan hende det endelig er din tur til å vinne storpremien? Det hadde ikke gjort noe å kunne spandere en liten ekstra tur på hele familien før guttungen – som jo er på vei inn i de voksnes rekker – har slått seg ned med sin egen familie. Og en jackpot fra et saftig casinospill hadde definitivt hjulpet med det!

blomst konfirmasjonUansett. Nå er gjestene på plass, og guttungen skal holde talen sin. Huff, hvor fort tiden gikk. Plutselig var maten fortært, og gjestene skåler i dessertvinen allerede. Ikke nok med det, men den valpen du skifta bleier på fire hundre og syttiåtte ganger står plutselig høyreist og stilig opp og takker alle på festhuset for at de kunne komme. Dunbarten skal bort med barbermaskinen han fikk av storebror, og mopeden han fikk av tante og onkel skal han om bare noen skarve måneder helt aleine ut på landeveien med. Heldigvis er et par av gammelkompisene dine, som du ble konfirmert sammen med, der. De har også barn, men deres er enten eldre eller yngre enn din. Dere klarer å snike dere unna de siste ti minuttene av dagen for litt lommebasert underholdning, og får en påminnelse om da dere var unggutter og koste dere med verdens beste detektiv i bokform!

Verden har sannelig forandret seg på et par generasjoner, det er ingen tvil om det. Tiden går fort, spesielt når vi ser på de små. De har en ufattelig vekstrate, disse små trollene våre, og før man vet ordet av dem er de konfirmanter og flytter hjemmefra i hui og hast. Over halvveis til bryllup er de, og det er like før de skal ut i sin første utdannelse fulgt av deres første fulltidsjobb etter noen år senere.


Privacy Policy