festdag.com

En skikkelig feststemt side – opplev festen!

Lyst til å gifte deg på Macau?

Det blir mer og mer populært å gifte seg i utlandet. Kanskje du går med planer om å gifte deg, og vurderer å gjøre det på Macau?

Visste du at i 2014 var det ikke mindre enn 4939 ekteskap mellom nordmenn som ble inngått utenlands? Det totale tallet på giftemål det samme året var 22 887. Men hvorfor velger så mange å gifte seg i utlandet? Det kan det være mange årsaker til. En av dem kan være pris, det blir gjerne mye billigere å arrangere bryllup i utlandet. Mange par har kanskje møttes på ferie i et land, og ønsker å inngå ekteskap samme stedet som de møttes. Andre igjen har gjerne familie i andre deler av verden og da er det naturlig å ville involvere dem også i bryllupet. Mange av familiene har kanskje ikke råd og mulighet til å reise til Norge, da er det naturlig for brudeparet å reise til det aktuelle landet.

Hvorfor Macau?

Dette er et sted som appellerer til mennesker som er eventyrlystne, og er man glad i gambling er dette et logisk valg. Byen er eksotisk med sin fascinerende blanding av portugisisk og kinesisk kultur, og det gjør at du får det beste av Europa og av Kina i en by. Et par som er glad i gambling for eksempel, vil lett finne Macau interessant ettersom du har mange casino med både spilleautomater og poker lett tilgjengelig, i følge Automater.org. Det er et eksotisk sted som er lett tilgjengelig med fly og det er veldig høy standard på hotell og områdene rundt.

For mange er luksus viktig, spesielt på en dag som denne. Da er også Macau en perfekt plass, ettersom det er mye fokus på velvære og luksus, spesielt på hotellene. Så ta gjerne kontakt med hotellene og be dem om informasjon om deres tjenester i forbindelse med bryllup. En ting er jo selve hotellrommene og brudesuiten. Men er det andre tjenester som man kan benytte seg av på hotellet? Som for eksempel spa, frisør, makeupartister og blomsterbutikker? Eller er disse tingene lette for hotellet å skaffe til rimelige priser?

Hva må du huske på?

Først og fremst er det viktig å tenke på alle papirer man må ha for å gifte seg. Og en liten ting det er viktig å huske, er at papirene du får når du gifter det på Macau er på kinesisk, så det kan være du må ha gyldige oversettelser av dokumentene.

Når dere har tenkt å gifte dere i utlandet er det viktig å skaffe papirene i god tid før dere skal reise, ettersom det er saksbehandlingstid hos skatteetaten. For å få vigselsattest må dere levere inn søknad på skattekontoret. Denne søknaden må inneholde din og partnerens egenerklæring, forlovererklæring, erklæring om skifte, og om det er slik at en av dere er bosatt i utlandet, må dere sende med all informasjon om vedkommende. Som for eksempel fødselsnummer, faktisk adresse, fødested, statsborgerskap og ens fulle navn. Når søknaden leveres må dere beregne 2-3 uker saksbehandlingstid. Det er mulig å få attestene på flere språk, deriblant engelsk, tysk, spansk, fransk og italiensk. Sjekk hvilket språk de ønsker seg på Macau.

Det er forskjell på å gifte seg etter norsk rett eller utenlandsk rett. Den norske er automatisk godkjent i Norge og gjøres gjerne på en av våre utenriksstasjoner. Men det finnes ingen utenriksstasjon på Macau, da må du i så fall til Hong Kong. Det er mulig å gjøre den juridiske delen av vielsen i Hong Kong, og så ha en seremoni og fest på Macau. For å få ekteskapet som er inngått på Macau anerkjent må dere ha et apostillestempel eller være legalisert av utenriksdepartementet i Macau.


Privacy Policy