festdag.com

En skikkelig feststemt side – opplev festen!

Slik gifter du deg i Atlantic City

Å gifte seg i utlandet er manges drøm. Faktisk er det rundt fem tusen brudepar som årlig gifter seg et annet sted enn i Norge. Det er mange ulike grunner til dette. For noen er det fordi de ønsker å gifte seg i en by som betyr noe spesielt, for andre handler det om å få en annen ramme rundt bryllupet og for andre dreier det seg om et ønske om å kombinere bryllupet med bryllupsreisen.

Kresne brudepar

Å gifte seg er både en stor begivenhet og det er dyrt. Derfor sparer de fleste i mange år og planlegger nesten like lenge. Noen velger utlandet for å kunne slippe litt unna den store festen. De tar med seg nærmeste familie eller bare et vennepar og gifter seg på en ambassade i et land med sol og varme, så er bryllupsreisen sikret med det samme. Andre ønsker å gjøre noe ikke alle andre gjør, og et stort bryllup i utlandet koster gjerne litt mindre enn det samme bryllupet ville gjort her hjemme. Det skyldes jo den enkle sak at Norge er et dyrt land.

Ambassade eller sjømannskirken

Ønsker dere å gifte dere i utlandet er det mulig å gjøre dette i den norske ambassaden eller i sjømannskirken. Dette avhenger jo selvsagt av hvilket land eller by dere ønsker å gifte dere i. Husk at det her er viktig å bestille i god tid, da enkelte sjømannskirker og ambassader er svært populære, så ventelisten blir gjerne lang. I en ambassade er det som regel også begrenset hvor mange gjester du kan ta med deg. Husk at i en ambassade på dere ha med dere to vitner og alle må ha med pass.

Ønsker dere et bryllup i Atlantic City kan det være lurt å finne en som er ekspert på å arrangere bryllup i denne byen, altså det man kaller en bryllupsplanlegger. Denne vet nemlig hvilke tillatelser som må innhentes, og kan ordne med alt det praktiske. Dette kan være alt fra å ordne lokale til vielsen samt booke overnatting og middag. Det er mange flotte resorter og casinoer i Atlantic City, og flere av disse vil unektelig skape en flott bakgrunn for både selve vielsen og festen eller middagen etterpå. Kanskje gjestene eller dere selv til og med vinner ved spillebordet etterpå?

Bryllup i Atlantic City

Alle som skal gifte seg i Atlantic City, eller i andre byer i USA, må ha med seg korrekte prøvingspapirer fra Norge. Det er Folkeregisteret som gjør dette for dere. Papirene må dere så ta med til vielsen og de må være stemplet.

Videre må alle som drømmer om å gifte seg i Atlantic City prøve ekteskapet på amerikansk vis. Dette gjør dere ved å oppsøke det som kalles «County Clerk». Her skal det fylles ut det som kalles en egenerklæring. På bakgrunn av denne utstedes det en «marriage license» som dere må ta med til de som skal vie dere. Fra det tidspunktet da denne ble utstedt og til vielsen kan finne sted må det gå ikke mindre enn 72 timer. Det er mulig å søke om unntak og dette kan du få hjelp til av sjømannskirken eller bryllupsplanleggeren.

Start planleggingen

Så dersom drømmen er å gifte seg i Atlantic City er det bare å starte planleggingen. Husk bare at det lønner seg å ha tingene rundt vielsen i orden før dere bestiller flybilletter. Kontakt en av de mange som er spesialister i å arrangere bryllup i utlandet. Det er lurt å få hjelp av profesjonelle, så ikke drømmebryllupet går i knas på grunn av at dere glemte en eller annen liten detalj.


Privacy Policy