festdag.com

En skikkelig feststemt side – opplev festen!

Vil du gifte deg i Las Vegas?


Mange damer, og skal vi si jenter, har en plan om hvordan bryllupet deres skal være. For noen er den ultimate drømmen å gifte seg i Las Vegas med Elvis Presley som prest. Men hvordan går du egentlig frem?

Bryllupet er som regel veldig viktig for kvinner, kanskje ikke fullt så mye for menn. Det handler om mange ting, for eksempel det at kvinner nærmest ligger i hardtrening til bryllupet fra vi er små. Det er lek med Barbiedukker i finstasen og prinsesser for alle pengene. La oss bare være enige om det, de fleste kvinnfolk liker tanken på å være prinsesse i en dag. Men drømmene er forskjellige, noen vil gjøre det barbent på en strand, mens andre ønsker å gifte seg i Las Vegas midt blant spilleautomater, rulettbord og en haug med Elviser.

Statistikk viser at det faktisk er en del som velger å gifte seg i utlandet. I 2014 ble det inngått 22887 ekteskap og av disse var det 4939 ekteskap som ble inngått utenfor Norges grenser ifølge Statistisk sentralbyrå. For mange kan det være like billig å gifte seg utenlands, men en annen årsak mange oppgir for å gifte seg utenlands er at de har en forbindelse til plassen de gifter seg, eller at de rett og slett vil legge ferien der det året.

Planlegging er nøkkelen

Har du tenkt å gifte deg i Las Vegas så er det en del ting det er greit å tenke på i forkant. Først og fremst gjelder det å bestemme seg for dato og når man skal reise dit. Er man fleksibel er det jo ikke noen vits i å kjøpe de dyreste billettene for å få kommet seg til Las Vegas. I Las Vegas er det jo varmt og greit hele året, så med mindre man MÅ reise dit i fellesferien er det greit å vurdere en annen tid.

Skatteetaten har faktisk også noe de skulle ha sagt, selv om dere skal gifte dere i utlandet. De må nemlig sjekke om du og partneren fyller nødvendige vilkår for å inngå ekteskap. For at de skal kunne gjøre dette må dere levere inn hver deres egenerklæring, forlovererklæringer og erklæring om skifte. Hvis det er slik at en av dere er bosatt i utlandet må dere sende inn den personens fulle navn, fødselsdato, fødested og statsborgerskap. Dette er en prosess som brått kan ta opptil 3 uker.

Da nytter det ikke å reise spontant for å gifte seg, så derfor er planleggingen viktig. Det blir også et spørsmål om hvorvidt dere ønsker å gifte dere etter norsk eller utenlandsk rett. Er det sistnevnte så ta kontakt med myndighetene der dere vil gifte dere og spør dem hvilken dokumentasjon dere trenger. Det finnes byrå også som kan hjelpe dere å navigere i jungelen av papirarbeid. For at ekteskapet skal bli anerkjent i Norge må den ha et såkalt Apostillestempel eller være legalisert av landets Utenriksdepartement.

Men hva trengs i Las Vegas?

Først og fremst trenger man å skaffe seg en lisens til å gifte seg fra Clark fylke i Las Vegas. Denne koster 60 dollar, og er helt nødvendig skal du gifte deg i Las Vegas. Dette papiret kan du også skaffe deg via nettet, så sørg for å gjør dette før dere flyr for å gifte dere. Skaff dere så en oversikt over de forskjellige stedene man kan gifte seg i Vegas og sjekk prisene. Det finnes veldig dyre steder, men også billigere. Det finnes steder som arrangerer bryllup i alle ønskelige tema. Den mest vanlige pakken koster 75 dollar. Skal dere ha med alt til bryllupet hjemmefra, sørg for ekstra reiseforsikring. Og helt til slutt kan det være lurt å lese seg opp på reglene i ulike pengespill. Enten du skal spille baccarat, craps eller rulett – bør du vite hva du gjør mens du holder på.


Privacy Policy